Logo Stichting Groene Pedagogiek

Ontmoet Peter te Riele

Mijn naam is Peter te Riele en mijn pedagogisch hart is groen. Als onderwijsadviseur en in allerlei rollen werk ik hard aan onderwijs en opvoeding. Ik werk veelal in het basisonderwijs en VO, maar ik help ook leerkrachten in het vergroten van expertise.

Dankzij grondlegger Kees Both haakte ik 15 jaar geleden aan bij stichting Groene Pedagogiek. Daar ben ik een actief lid en een voormalig bestuurslid.

De natuur is voor mij een onmisbare schakel voor een goede opvoeding en effectief onderwijs. Toch is er nog maar heel weinig inzet van die natuur. Dus het is roeien tegen de stroom in. Daarom is stichting Groene Pedagogiek ook zo hard nodig en hebben we actieve leden nodig om de krachten te bundelen.

Activiteiten die ik momenteel op mijn werklijst heb staan:

  • Activeren van boerderijscholen
  • De naturalistische intelligentie van meervoudige intelligentie
  • Ontwikkeling van de zintuigen
  • Wandelcoach
  • Lezingen

Ik ben graag een teamspeler en ontmoet graag andere leden in een dialoog.