Logo Stichting Groene Pedagogiek

Nieuw kinderboek ‘Het Winterkoninkje en het Sneeuwklokje’

Pesten is helaas een bekend verschijnsel onder de mensen. Maar wat gebeurt er als een Sneeuwklokje gepest wordt?

Na zijn eerste twee boeken heeft Jan van den Berg uit Soest een kinderboek geschreven voor zijn kleinkind en andere kinderen. De belangrijkste boodschap vond hij dat iedereen mooi en geliefd is. Maar nu in begrijpende taal voor kinderen.

Jan neemt de kinderen mee in de wereld van de Winterkoning, zodat kinderen bekend worden met de natuur. Centraal in het boek staat dat iedereen mooi is op zijn of haar manier, waardoor dit kleurrijke interactieve kinderboek geschikt is voor kinderen van alle leeftijden.

 

 

Samenvatting van het boek.

Ik ben een vogeltje, ze noemen mij Winterkoning, maar al mijn vriendjes noemen mij Viertje.
Ik ben wel klein, maar toch ben ik de Koning van de vogels.
Wil je weten hoe ik Koning ben geworden? Dat kun je lezen in dit boekje.
Je zal ook mijn vriendjes leren kennen, maar ik wil ook weten wie jij bent en stel je een paar vragen.
Mijn liefste vriendinnetje is het Sneeuwklokje en daar kan ik jou een mooi verhaaltje over vertellen. Als klein vogeltje heb ik een dappere daad gedaan waar wij allemaal blij en vrolijk van werden.
Aan het eind van het boekje vertel ik iets héél leuks, maar dat ga ik nu nog niet verklappen.

Fragment uit het boek.

Zal ik even zeggen waar ik woon? Dat is misschien wel leuk om te vertellen. Ik woon in een hele grote tuin, met grote en kleine bloemen. Als ik op het dak zit en naar beneden kijk, zie ik allemaal mooie kleuren, niet alleen van de bloemen hoor, maar ook van de bomen.

Zo ver ik kan kijken, zie ik bloemen, struiken en bomen. Ze noemen dat natuur. Maar, tegen jou gezegd, snap ik niet wat de grote mensen hier nu mee bedoelen. Soms hebben ze van die gekke woorden. Voor mij is het gewoon mijn thuis. Waar woon jij?

Mijn nestje zit in een grote boom, vlak bij een klein straatje. Mijn buren zijn twee grote paarden en twee honden. Ik kom hier niet dichtbij, omdat ik erg bang ben voor zulke grote dieren. Ben jij ook bang voor dieren of niet?

Weet je wat ik pas heb gedaan?
Toen ik mijn nestje ging bouwen heb ik stiekem wat plukjes haar van de paarden gepakt. Die lagen gewoon op de grond en gelukkig waren de paarden er toen niet, anders had ik het niet gedurfd. Ik heb ze meegenomen naar mijn nestje en dat voelt nu héél erg zacht aan.

Boekgegevens
Titel: Het Winterkoninkje en het Sneeuwklokje
Auteur: Jan van den Berg. Geïllustreerd door Hans van Rhee